torstai 20. marraskuuta 2008

Vihdoinki se saapui !




Ai mikä saapui? -Toivottavasti se selviää sulle tässä kohta .. Oon tässä viimeset pari viikkoo uhannu muuttaa Lappiin. Ai miks? -No siellä on LUNTA! ! Onneks sentää ei tarvinnu alkaa pakkailee kimpsui ja kampsui, vaa se lumi tuli myös tänne! Jaa tykkään lumesta vai? -TOTTA MOOSES TYKKÄÄN!

Sais sitä tulla vaa viel lisää, paljon. Nyt sitä on vaa pari senttiä, ruohonkorretkaa ei oo vielä kaikki peittyny. Sunnuntaina sitä lunta kyllä pitäis sataa - lumimyrskyn kera. Odotan siis sunnuntaita nii positiivisesti kun negatiivisestikin. Pikkuveljellä on sillo jääkiekkopeli jossainmissälieenmuista ja yllätys, yllätys! Oon sillo yksi kotona lukemas koeviikkoo seuraavan päivän ruottin- ja tietty kolmeen muuhu kokeesee. Jeps koeviikko JA "ihana" räkätauti päällä taas. Ja just mun tuurilla ne sähköt katkee sunnuntaina just sillo, kun oon yksi, ja minähän en "yhtää" pimeetä pelkää, että "jippiii" ...

Mut jätetää noi angstau
kset nyt toho. Talvi on jotenkin rentouttavaa ja lepposaa aikaa; kynttilöitä tulee poltettua paljo, vaikka meiän perheessä niitä poltellaa vuoden ympäri jatkuvasti. Joulu. Se tulee pian, 34 päivän päästä, mut samalla tulee ressi, kenelle ja mitä hommata joululahjaks. Ja jos tulee _oikein_ paljon lunta vois päästä huristelee moottorikelkalla. Viime talvena, kun ei päässy kertaakaa ajaa. Tai no kerra oisin päässy, mut just sillonKIN luin koeviikkoon...

Talvella on myös kiva seurata pikkusia varpaanjälkiä lumessa. Näkee kuinka paljo oikeesti niitä pikkumöttiäiskarvapalloja tassuttelee tuolla pihalla. Ja tietty saa laittaa jouluvalot paikoilleen. Itellä huoneessa ikkunan edessä roikkuu joka vuosi punanen sydämenmuotone valo, jonka otan pois siitä viimestää huhti-toukokuussa, kun äippä tarpeeks monta kertaa käskeny laittaa sen jo takas laatikkoon.
Tuoho etupihalle ostettii pari vuotta sitte valoköynnös, jossa on pieniä lyhtyjä. Se näyttää, kun olis jok
u Finnairin kiitotie, varsinkin pimeellä ilmalla. Mut tää kiitotie on vaa meiän yksityisessä käytössä, sori Finnair.. Mut menempä tästä jatkaa ruottin sanojen lukemista ja odottaa saunaan pääsyä.

1 kommentti:

TeSa kirjoitti...

Voit sitten huoletta laittaa ne matkalaukut takasin kaappiin. Jos lumi sulaa pihasta, pakastimen seinästä voidaan raapia sulle lisää.